Gta 5 Uygulama Düzgün Olarak Başlatılamadı (0xc0000142) Hatası Çözüm

0

 

Gta 5 Uygulama Düzgün Olarak Başlatılamadı (0xc0000142) Hatası


gta5-uygulama-duzgun-olarak-baslatilamadi-0xc0000142-hatasi-gorsel

Son zamanların en yaygın ve sevilen oyunu olan Gta5’i indirdiniz ve yüklediğiniz oyunu çalıştırma komutu verdiğinizde Gta5 uygulama düzgün olarak başlatılamadı hatası gibi bir problemle karşılaştınız. İşte bu hatanın nedenleri ve çözümleri bu yazımızda bulacaksınız.

Öncelikle bu Windows 10 0xc0000142 hatası nedir, nasıl bir hatadır; bunu bir görselle gösterelim. Hatanın görseli aşağıdaki gibidir.

gta5-uygulama-duzgun-olarak-baslatilamadi-0xc0000142-hatasi

Ekranlarınızda bu hatayı alıyorsanız bilgisayarınızda bulunan DLL dosyalarından bazıları eksik demektir. Bu hata sadece GTA 5’de değil Mafia 3 ve Mafia 2 gibi oyunları indirdikten sonra da karşınıza çıkan ve sinirinizi bozan bir hata olabilir. Birbirinden farklı çözüm yöntemlerimizle bu hatadan kurtulabilirsiniz.

Bu çözüm yöntemlerinden ilki, bilinmeyen programları kaldırma yöntemidir:

  • Bunun için denetim masasına giriş yapınız. Ardından program kaldır menüsüne giriş yapınız.
denetim-masasi-programlar-ve-ozellikler
  • Açılan menüde Search Protect veya SW booster ya da Performance Optimezer yazılı olan belgeleri aşağıdaki fotoğraftaki butonları işaretleyerek kaldırın.
programlar-ve-ozellikler-search-protect-kaldirma

Bu programları kaldırarak ve çalışmasını engelleyerek bu hatadan kurtulabilirsiniz.

Windows 10 0xc0000142 Hatası Nasıl Çözülür?

Bu uygulama hatası origin uygulama hatası veya esrv.exe uygulama hatası olarak bilgisayarınızda görebilirsiniz. Bu hata uyarısını alınca hiç canınızı sıkmayın. Size bahsedeceğimiz bu yöntemle bu sorundan anında kurtulabilirsiniz.

Bu yöntem ise, komut sistemiyle uygulayabileceğiniz kesin çözümdür. Bu yöntemi uygulamak için Windows menüsünden komut istemi olarak bir arama yapın. 

arama-konsolu-komut-istemi
  • Bu aramada sağda görünen yönetici olarak çalıştır butonuna tıkayın.
  • Açılan komut ekranına sfc/ scannow yazıp işlemlerin tamamlanmasını bekleyin.

İşlemler tamamlandıktan sonra komut sistemini kullanarak denediğiniz bu yöntem %100 başarı sağlayacaktır. Sizler de bu sayede bu sorundan tekrar karşılaşmamak üzere kurtulmuş olacaksınız.

Bu yöntemde girdiğimiz kod hiçbir şekilde bilgisayarınıza zarar verecek bir kod değildir. Sadece bu hatanın çözüm kodudur. Artık bu kod sayesinde bilgisayarınız sorunsuz bir şekilde tüm programları çalıştıracaktır.

GTA V ile ilgili bu problemi çözdükten sonra karşınıza “Activation Required” gibi bir hata gelecektir. Bu hatanın çözümü için buraya tıklayınız.

GTA V ile ilgili yaşadığınız başka bir problem olursa veya sorununuzun çözümü için destek talebi iletmek için yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !