PUBG, merakla beklenen yeni mobil oyunu New State ile daha piyasaya çıkmadan rekor kırmaya devam ediyor. Şu an için sadece Google Play üzerinden ön kayıt yapılabilen PUBG: New State için iOS ön kayıt için ise tarih ortaya çıktı. Oyun sadece Google Play’de ön kayıt almasına rağmen yeni bir rekora daha imza attı.


PUBG: New State iOS ön kayıt tarihi açıklandı

Battle Royale türünün önemli temsilcisi PUBG, mobil oyun dünyasına yeni bir soluk getirmenin peşinde. PUBG: New State kısa süre içinde Android’de ön kayıt rekoru kırdı. İlk önce 10 milyon kullanıcıya ulaşan oyun, şimdi de 20 milyonu geçti. Oyunun iOS ön kayıt tarihi ise Ağustos olarak açıklandı.

Oyunun iOS yani App Store için kayıt tarihi henüz kesinleşmiş değil. Ancak Ağustos içinde ön kayıtın açılması beklentiler arasında. Bu ön kayıt sonrası uzun süredir beklenen PUBG: New State mobil oyunu da kısa sürede karşımıza çıkması olası. Mobil oyun dünyasında App Store ön kayıtları, genel olarak oyunların çıkış tarihine yakın zamanlarda açılıyor.

New State konusu ve bilinen özellikleri

İlk defa Şubat ayında yayınlanan tanıtıma göre PUBG: New State oyunu yakın bir gelecekte geçiyor. Buna göre New State, 2051 yılında geçecek. Bu yakın gelecek, aşina olduklarımız dışında yeni silah ve araçlarla tanışmamıza da vesile olacak.

Fragmanlardan ortaya çıkanlara bakılırsa PUBG, tıpkı Rainbow Six Siege gibi droneların oldukça etkin kullanılacağı bir oyun sunma peşinde. PUBG buna karşın Battle Royale özelliklerini etkin bir şekilde kullanmaya devam edecek. Bu yeni oyunla birlikte, oyuncuların keşfedeceği Troi adlı yeni bir harita da karşımıza çıkacak.

Oyunda araç kovalamacaları, drone kullanımı, yeni süper spor otomobiller gibi yenilikler oyuncuları bekliyor. Daha önce ortaya çıkan bir oynanış videosuna göre ise oyun temel anlamda PUBG oynanışından farklı değil. Ancak yen araçlar ve haritalar çok daha farklı bir PUBG deneyimi vaad ediyor. Oyunun bu yeni özelliklerle birlikte Call of Duty Mobile rekabetinde öne geçmeye çalıştığı düşünülüyor.





Oynanış videosu için : TIKLAYIN